Skriv dit liv

Skriv dit liv er et terapeutisk skriveforløb over seks gange. Det er for dig, der gerne vil skrive litterært om dit eget liv i trygge omgivelser.

Måske er du allerede godt igang med at skrive og kan bruge inspiration og en gruppe, der kan give feedback på dit arbejde – måske drømmer du om at skrive, men har ikke fået taget hul på et endnu.

Målet med kurset er ikke nødvendigvis at få udgivet en roman, men at fordybe sig i en terapeutisk skriveproces sammen med andre i trygge rammer med plads til fordybelse og emotionelle reaktioner på det personlige arbejde.

Skriveforløbet veksler indholdsmæssigt mellem undervisning, øvelser, læsning af de andre deltageres tekster og personlig proces – herunder en individuel session, hvis du ønsker det.

Det vil efterfølgende være muligt for de af deltagerne der ønsker det at etablere en tryg skrivegruppe, der efter forløbet vil kunne fortsætte på egen hånd.

Deltagerne vil få mulighed for at udforske og udvikle deres narrativ, identitet og sproglige bevidsthed.Min baggrund for at lave kurset er at have skrevet syv anmelderroste og prisvindende romaner, senest

EN NAT I AUGUST (Politikens Forlag, 2023), som handler om at stå med andres liv i hænderne som jordemoder.

De første seks bøger er skrevet i samarbejde med Ole Tornbjerg.

En nat i august er baseret på mine egne oplevelser med at genoptage jordemoderfaget efter flere traumatiske hændelser – en skriveproces, der har ført til mange refleksioner over, hvor stor betydning det kan have at skrive om sit eget personlige stof. Det har været et arbejde, der, særligt i redigeringsfasen, har fordret, at jeg måtte finde den rette balance mellem det fristende og fyldestgørende terapi-lingo og litterær tekst, der levner plads til læserens oplevelse.

Udover at skrive, har jeg min egen terapeutiske praksis i København, hvor jeg arbejder med Emotionsfokuseret Terapi, som er en evidensbaseret metode.

Jeg har holdt mange foredrag om mit forfatterskab og har bla. undervist gennem Dansk Forfatterforening, Dansk Psykoterapeutforening og EFT-Instituttet.

Indhold:
1: Introduktion 

2: Hvad er historien? 

3:At læse andres tekster 

4: Metaforer 

5: Det, der står mellem linjerne 

6: Afsluttende oplæsning 


Det praktiske:
Der er plads til 8 deltagere på skriveforløbet.


Sted:
EFT-Instituttet, Borgergade 28, 2. sal, 1300 København K


Pris:
5.600 kr.
Udover undervisning, facilitering af proces og kursusmateriale, får du mulighed for at få en individuel session med mig af en times varighed. Sessionen kan bruges til et dybere personligt/terapeutisk arbejde og/eller sparring på din skriveproces.

Sessionen foregår i mit lokale i Nørre Søgade 27A, 1370 København K. eller online.

Prisen inkluderer også te/kaffe og snacks.

Du medbringer selv papir, notesbog og/eller computer efter eget ønske.

Tid:
Kl. 18 – 21 Nye hold bliver slået op her løbende.

Skriv gerne til mig på jeanette.obro@gmail.com, hvis du gerne vil have besked om kommende datoer.


Næste hold i København:
28/8, 4/9, 2/10, 9/10, 23/10, 30/10
Tilmelding


Weekendkursus i Rude Strand (20 km syd for Aarhus):
6.-8. september
Tilmelding


Weekendkursus i Eggedal, Norge
18.-20. oktober
Tilmelding


Tidligere deltager på kurset siger om kurset:


“Kurset “Skriv dit liv” fik mig i gang med at skrive tekster om mine egne livserfaringer og har vist mig, hvordan skrivning ikke alene er en kunstform, som kan blive til stærke fortællinger. Skrivning er også – og måske endnu mere vigtigt – en proces, som gør noget ved én og det man skriver om undervejs. Tak for en magisk rejse og for at rykke mine grænser for, hvad og hvordan man kan skrive om stort set alt og samtidig opleve en masse forunderligt undervejs. Jeanette Øbro er inspirerende og hun er god til at opsætte trygge rammer, som det er muligt at udfolde sig frit og kreativt indenfor. Tak for et udfordrende og inspirerende skrivekursus, som jeg helt sikkert vil anbefale til alle skrivelystne eventyrer.”
/Signe


“Jeg har altid haft en fornemmelse af, at der var noget, jeg havde brug for at formidle. Mest for min egen skyld, men også fordi det kunne være spændende at finde ud af, om jeg kan formidle det på en måde, hvor det også er interessant for andre. Skriveforløbet hos Jeanette har hjulpet mig med at finde ud af, hvad det er, jeg gerne vil formidle og det har også givet mig input til, hvordan jeg skal formidle det for at gøre det vedkommende for andre. Jeanette er virkelig god til at skabe et ikke-dømmende rum, hvor man føler sig godt tilpas og er tryg ved at udtrykke sig ærligt og umaskeret.”
/Helene


“For mig har dit kursus været vigtigt, fordi det har givet mig troen på, at jeg kan skrive noget skønlitterært, som kan interessere læsere. Kurset har givet mig lyst til og mod på at bruge energi på at skrive en sammenhængende litterær tekst. En novelle? En roman? Det ved jeg ikke.”
/Helle


“Jeg er meget glad for hvad jeg lært af dig på kurset. Jeg oplever din klare og tydelige undervisning meget hjælpsom. Du tager os med i hånden og følger os ud på den anden side. Masser af ideer og litteraturtips, og du giver os alle sammen en følelse af, at vi kan og vi er på vej.”
/Maria


“Jeanettes kursus ‘Skriv dit liv’ har både givet mig konkrete redskaber til at understøtte min skriveproces, og – måske vigtigst af alt – så har kurset givet mig blod på tanden og mod til at dele.” 
/Mai